Winkelwagen

Boeken / literatuur

<< Vorige - Volgende >>


Wilde venkel & rabarber per stuk


En andere culinaire genoegens uit de volkstuin



Wilde venkel & rabarber  per stuk




Wilde venkel & rabarber
en andere culinaire genoegens uit de volkstuin


In 2007 verscheen Wilde Venkel & Rabarber voor het eerst. 

Dit is – na vier ongewijzigde herdrukken – een compleet herziene vierde uitgave van dit bijzondere kookboek. De recepten inspireren om meteen aan de slag te gaan met allerlei verrassende combinaties. Naast recepten bevat het boek ook tuiniertips voor het zaaien, werken en oogsten in de tuin, handig gerangschikt per maand. Bereid pure producten, van sla tot onkruid, van sperziebonen tot dahlia’s. Voor alle liefhebbers van lekker eten met een moestuin of een goede groenteboer.

Over de auteurs

Ans Withagen;  Werkte bij restaurant en kwekerij De Kas in Amsterdam en bij de Bakkerswinkel in Utrecht. In 2001 startte zij ‘Ans Withagen, foodstyling en -advies’. Ze werkt als foodstylist voor verschillende tijdschriften. In 2007 maakte ze samen met Caroline Zeevat het boek Wilde Venkel & Rabarber, over koken uit en werken in de moestuin. In het kader van kinderen en gezond eten doet ze projecten voor het Voedingscentrum en de GG&GD Utrecht. In 2010 is zij begonnen met het webblog www.kookgenoot.nl, gericht op het dagelijkse koken en eten.
 
Caroline Zeevat is vormgever, volkstuinder en stadsland-bouwer. Legt moestuinen aan met bewoners in Rotterdam Schiebroek-zuid en kweekt bijzondere kruiden en eetbare bloemen op een proeflandje aan de rand van de stad. Publiceerde eerder Tot Nut & Genoegen, Volkstuincultuur in Nederland (2001) en Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin (2007).


auteur:                Ans Withagen, Caroline Zeevat
isbn:                978-94-90608-80-4
genre:                Koken
bindwijze:        garenloos gebrocheerd
aantal pagina’s:        192
afmeting:        20 x 24 cm
illustraties:        ja
verschenen:        08-04-2014






euro 18.95





Aantal